Radio Bingo

Actueel

Radio Bingo trekt naar Raad van State

25-01-2018

Radio Bingo trekt naar Raad van State

Radio Bingo trekt naar de Raad van State tegen de beslissing van mediaminister Sven Gatz om Bingo geen erkenning meer te geven op de FM-band. Radio Bingo was een van de lokale radiozenders die op 1 januari 2018 verdween van de FM-band. Een gevolg van minister Gatz en zijn hervorming van het radiolandschap.

Andy Degryse, verantwoordelijke communicatie Radio Bingo: "Onze advocaat heeft vorige week een dossier ingediend bij de Raad van State. We hebben voldoende elementen die niet kunnen genegeerd worden om deze stap te zetten. Hiermee treden we in het voetspoor van tal van andere (lokale) radio-omroepen die geen erkenning meer kregen." Radio Bingo zond 35 jaar lang uit via de FM-band en blijft nu uitzenden via het internet. "We blijven geloven in de kracht van lokale radio en zeker in die van Radio Bingo. Dat merken we aan de steun en reacties die we krijgen. Bovendien blijven we verrassende radio maken. Op donderdag 25 januari 2018 hebben we een live-uitzending verzorgd vanuit het Europees Parlement in Brussel. In een radiostudio van het Europees Parlement maakten we liveradio met een duidelijk Roeselaarse toets. We hadden interviews met Roeselaarnaars Tom Vandenkendelaere (Europees parlementslid), Bart Vandewaetere (European Affairs Manager van Nestlé) en Geert Messiaen (Liberale Mutualiteit), en ook Jens Verdure en Marissa Van Boven (2 leerkrachten van MSKA Roeselare). Zo'n uitzendingen zijn zeker voor herhaling vatbaar en we hebben hierover zelf al nieuwe plannen."

Radio Bingo heeft sinds kort een eigen app voor Android-gebruikers die kan gedownload worden bij Google Play. Zo kan men gemakkelijk Bingo luisteren via de smartphone of tablet. Binnenkort is de app ook beschikbaar voor de iPhonegebruikers.

      
  •   

 

IN DE AGENDA

WIN WIN WIN!

Sla ons smsnummer 0468 17 107 2 op in je gsm of smartphone, luister Radio Bingo, sms het juiste codewoord en win! Ontdek op deze pagina wat je allemaal kan winnen op Radio Bingo!