Radio Bingo

Agenda

Batjes #VANRSL 2021

25-06-2021

Batjes #VANRSL 2021

De Roeselaarse zomer start opnieuw traditioneel met 4 dagen gezellig winkelen tijdens de Batjes #VANRSL en dit van vrijdag 25 tot en met maandag 28 juni 2021. Luister Radio Bingo en kom echt alles te weten over de Roeselaarse batjes!


SHOPPEN EN 'BATJES' DOEN

4 dagen shoppen en koopjes doen! Op vrijdag 25 juni zijn veel winkels extra lang open, tot minimum 20 uur. Op zondag zijn veel winkels reeds open vanaf 10 uur.


OPENINGSVUURWERK

Dit jaar worden de Batjes niet afgesloten met vuurwerk, maar starten de Batjes met vuurwerk. Op vrijdagavond 25 juni om 23 uur kan iedere Roeselarenaar elk voor zijn eigen deur of in eigen tuin en op voldoende afstand van elkaar, van een spetterend vuurwerk genieten. Vuurwerk van de hoop, dat vanop verschillende locaties in de stad zal afgevuurd worden. Je hoeft je dus niet te verplaatsen, het vuurwerk zal van alle zijden in Roeselare te zien zijn.


GROTE MARKT

De Grote Markt wordt omgetoverd tot een groot sfeerterras waar je zalig kan verpozen en genieten van een fris drankje. De vat van Rodenbach blijft nog een jaartje gevuld tot volgend jaar.


STATIONSPLEIN

De gezellige terrassen op het Stationsplein bieden aangename verpozing na het winkelen terwijl de kinderen deelnemen aan de kinderactiviteiten zoals een speelcontainer, een alternatieve draaimolen en leuke straatanimatie. Er is begeleiding bij de activiteiten op zaterdag 26 en zondag 27 juni van 13 tot 15 uur en van 16 tot 18 uur.


POLENPLEIN

Het Polenplein wordt een belevenisplein en biedt met het concept van de Urban Games zeker voor elk wat wils! Alles wordt coronaveilig georganiseerd op een afgebakend terrein voor maximum 200 personen. Na een korte registratie bij het betreden van het terrein kan je het parcours met familiesteps, XL schaakbord, petanque, Kubb tornooi, stokkenvangspel en Bambox gaan ontdekken.

Met de officiële start van het Rodenbachjaar in de week van de Batjes, wordt al een eerste knipoog gemaakt naar dichter en schrijver Albrecht Rodenbach die zijn 165ste verjaardag viert. Centraal op het plein kunnen de kinderen met kleurrijke stiften manshoge tekeningen, geïnspireerd op het leven van dichter Albrecht Rodenbach, inkleuren. Selfiewanden met een knipoog naar onze Roeselaarse dichter nodigen uit om je foto te posten met hashtag #dichterbijRodenbach.

In primeur kan je een kijkje nemen in de gloednieuwe KOERSbus, het wielermuseum-op-wielen.


VERKEERSVRIJE OOSTSTRAAT

De Ooststraat zal gedurende de Batjes #VANRSL volledig verkeersvrij zijn.


STRAATANIMATIE

De huidige situatie laat het niet toe om concerten en optredens te organiseren, maar daarom is er extra straatanimatie. In functie van wat de coronamaatregelen toelaten, verplaatsen lokale artiesten, horeca-acteurs en straattheater zich van plein tot plein.


RADIO BINGO

Ook Radio Bingo is er weer bij! Met veel informatie over de Batjes, interviews en meer. Onze 'Batjesreporters' zullen tijdens de Batjes sfeersopnames maken in beeld en geluid. Binnenkort hierover nog meer info.
      
  •   

 

LAATSTE NIEUWS

WIN WIN WIN!

Sla ons smsnummer 0468 17 107 2 op in je gsm of smartphone, luister Radio Bingo, sms het juiste codewoord en win! Ontdek op deze pagina wat je allemaal kan winnen op Radio Bingo!