Jo Robijn

Jo Robijn

PresentATor

Biografie

Jo werd geboren op 9 november 1962. Muziek is iets wat Jo thuis met de paplepel heeft ingekregen. Iets in de muziek moest en zou gebeuren. Zijn twee broers speelden toen al in een band en Jo nam hun voorbeeld maar al te graag over. Vanaf 10 jaar had hij zijn eerste drumstel en enkele jaren later speelde hij in diverse cover bands. Hij heeft nog altijd een groot respect voor mijn toenmalige familieleden en de buren. Alle dagen alleen naar een drummer luisteren, is niet alleen een beproeving voor het gehoor, maar zeker ook voor de zenuwen.

Jo zijn radiocarrière begon in 1985 bij Radio Reinaert in Eksaarde, met toenmalige collega’s Mike Trevor en Dirk Baeten. Door problemen met zendvergunningen is die radio toen ter ziele gegaan. Hij stuurde dan maar een demo naar Radio Lora, die toen net hun intrek hadden genomen in de studio’s in de Brugstraat te Lokeren. Hij kreeg er een dagelijks een programma, op de weekmiddagen en op zaterdagnamiddag. Hij sprak heel veel reclamespotjes in (van 1986 tot 1989).

Door omstandigheden was tijd een groot probleem, maar hij verloor nooit de feeling met de radio.

Toen hij zijn vroegere radiocollega’s bezig zag en hoorde in het glazen huis in Lokeren, was er geen tegen houden meer aan. De stap naar internetradio was een feit, en nu presenteert hij opnieuw een programma op zondagochtend op RBS.

Stuur je verzoek naar 0468 17 1072 of vul het contactformulier in.