WO. 29/05 - ZO. 02/06/2019 | KROTTEGEMSE FEESTEN ROESELARE

Tijdens het verlengd Hemelvaartweekend van woensdag 29 mei tot en met zondag 2 juni 2019 organiseren de Krottegemse Ransels i.s.m. tal van Krottegemse verenigingen opnieuw de Krottegemse Feesten… deze keer New Look!
De Krottegemse Feesten ‘new look’ worden stilaan een volwaardig muziekfestival, hoofdzakelijk gericht op wereldmuziek, en bovendien trekken ze volop de sportieve kaart met uiteraard de jaarlijks weerkerende Krottegemse Corrida op donderdag, maar nieuw dit jaar zijn de Krottegemse Kermiskoers op zaterdag en de passage van de Poco Loco Roeseltriatlon op zondag.

Woensdag 29 mei
Na de traditionele opening met onze trouwe dj Straffe Hendrik en korte speeches van enkele hoogwaardigheidsbekleders en uiteraard van de pas verkozen Krak van Krottegem, treden de Gemene Delers op met een programma vol Nederlandstalige liedjes met knipoogjes naar Roeselare, onderwijs, Krottegem en uiteraard de Broederschool. Als voorprogramma treden twee bandjes van leerlingen van de Broederschool op, nl. Mellifluous en Eternal Tension.

Donderdag 30 mei
Dit jaar is er ook de 8e editie van de Krottegemse Corrida. Deze loopwedstrijd maakt deel uit van het Roeselare Loopt criterium. Tussen 16 en 17 uur lopen de kinderen rond de Onze-Lieve-Vrouwemarkt. Om 17 uur hebben we de jogging over 5,2 km en om 18 uur de prestatieloop over 10,4 km. Na afloop van de Krottegemse Corrida start ca. 19 uur de ondertussen traditionele salsa avond met een live optreden van de D’Love, de salsa band van Daniel Lopez Montejo, die ondertussen al bewezen heeft alle beentjes in beweging te krijgen. Uiteraard voorzien we een dansvloer. Radio Bingo sluit de avond af met lekker zwetende latino klanken!

Vrijdag 31 mei
De derde dag van de Krottegemse Feesten wordt een absolute hoogdag voor de muziekliefhebbers.
Patt Mayeu, de Roland van de Krottegemse Feesten, brengt ons met ‘special guests’ en zijn delta blues naar het zuiden van de US.
Nadien brengt Segun Ola opzwepende Afrikaanse ritmes naar de Onze-Lieve-Vrouwemarkt. Hij is zanger en muzikant en is afkomstig uit Nigeria, maar leeft in Benin. In mei en juni is dit podiumbeest met zijn 7-koppige band op Europese tournee en zijn niet weinig fier dat Krottegem hem hebben kunnen strikken voor hun eigen ‘wereldmuziekfestival’.
De ‘positive vibes’ van de 10-koppige Ghanese reggaeband van Gentse bodem Seekaman sluiten de avond af. Seekaman brengt reggae, afrobeat, highlife, … Ambiance verzekerd!
Deze volwaardige festivaldag wordt aan elkaar gespeeld door dub-soudsystem MC Jah Frequency en ergens tussenin komt er een ‘specialleke’ met de Skjeeve Skoojers die oude en minder oude Roeselaarse liederen gaan brengen, waarbij iedereen kan meezingen.

Zaterdag 1 juni
Nieuw dit jaar is de Krottegemse Kermiskoers. Net 150 jaar geleden werd de allereerste kermiskoers van het land gereden in Krottegem. Uiteraard willen ze dat herdenken en hoe kunnen ze dat beter doen dan door nieuw leven te blazen in deze kermiskoers. In samenwerking met OVS en Atom 6 Bikestore werd er een mooi parcours uitgetekend door Krottegem en de Bataviawijk. Na afloop van de Krottegemse Kermiskoers start het concert van Radio Negra. Deze apostelen van Manu Chao verkondigen in binnen- en buitenland zijn evangelie met een heel eigen toets. Maar deze radio speelt verder en voegt samba en fijne hits van Buena Vista Social Club, Bob Marley, The Specials … aan de show toe. Na Couleur Café en de Gentse Feesten nu ook op de Krottegemse Feesten.

Zondag 2 juni
De Poco Loco Roeseltriatlon passeert  dit jaar met loopparcours langs de Onze-Lieve-Vrouwemarkt loopt, m.a.w. langs de Krottegemse Feesten.Eerst zijn er o.a. de prijsuitreikingen van de Krottegemse Wandelzoektocht en van de Krottegemse Tekenwedstrijd, maar we sluiten de festiviteiten af met een optreden van Gregoire Viseho uit Togo, die Afrikaanse ritmes koppelt aan draadpoppentheater voor jong en oud. Niet te missen!

Krottegemse Feesten

Stuur je verzoek naar 0468 17 1072 of vul het contactformulier in.