Radio Bingo

Medewerkers

Ann van Eyck

Ann van Eyck

Presentatrice

Ann Van Eyck kwam begin jaren '80 met de komst van de vrije radio's in contact met vrije radio VBRO. Daar werd ze meteen actief in het promotieteam en werd er haar gevraagd telefoniste te zijn tijdens het populaire verzoekplatenprogramma "Groetjes uit Brugge". Ann luisterde ook af en toe naar andere radiostations uit het Brugse en deed mee met een programma "Raad het geluid" op Radio Gondola en tot haar verbazing won zij nog de prijs ook. Toen zij haar prijs in handen kreeg, werd haar gevraagd of zij geen zin had om tijdens het verzoekprogramma de telefoon op te nemen en plaatjes uit te zoeken. Tijdens de eerste uitzending mocht zij achter de microfoon plaats nemen en daar was haar eerste ingesproken jingle. Ze vonden het heel goed en stelden haar voor het programma "Keukenpret" te presenteren. Van het een kwam het andere want de baas had ook een dancing. Ann werd er de vaste dj op vrijdag- en zaterdagavond. Op de radio verliep het vlot en kreeg zijn meer en meer uitzendtijd.

En zo werden haar programma's ook op andere radio's uitgezonden. In 1988 sloeg het noodlot toe de baas kwam plots te sterven. Maar voor Ann Van Eyck was het helemaal nog niet gedaan. Zij kwam terecht bij Germain Boi, die zij nog kende uit mijn tijd van het promotieteam bij VBRO. Hij was baas van 3 radio's (Roya, Dolfijn en Victoria). De zomermaanden was zij bij Radio Dolfijn in een galerij te Blankenberge. In september was ik zowel in Brugge op Radio Roya als op Radio Victoria in Oostkamp. In 1990 ging Ann samen wonen en zei ze de radio vaarwel. Het bleef wel kriebelen en de muziek bleef haar interesse opwekken.

In 2014 ontstonden de Hey Centervrienden met onder andere Nico Blontrock. Hij vroeg haar een uurtje muziek te draaien op het feest. Met veel twijfel zei ze ja, maar al snel bleek dat ze het nog niet verleerd was en dat het eigenlijk wel leuk was. In december 2015 was het feest er terug en stond zij terug achter de disco en van toen af aan wist zij dat zij zou terug herstarten op een radio. Ann is ook terug bij de Hey Centervrienden. Hadden zij niet in Ann geloofd, was het allemaal niet herbegonnen. Steve Declerck, die ondertussen op internetradio Roya terug opstartte, nam contact met haar op en zo ontstond het programma "De Vrijdagavondshow" die Ann nu wekelijks presenteert op Radio Roya. De evenementenradio Orom in Moerkerke die Kurt Slabinck, een jeugdvriend van haar, opstartte, vroeg haar om medewerking en zij vond ook daar een uitdaging, namelijk een duopresentatie.

Sinds halfweg oktober 2016 vond zij ook de weg naar Radio Bingo en werd zij voor een nieuwe uitdaging gevraagd . Het programma "Greatest Classics" is een programma dat zij met veel plezier presenteert, daar het eigenlijk allemaal muziek is uit haar eigen jeugdjaren toen zij volop dj was in de dancing Gondola . Sinds kort spreekt Ann ook teksten in voor Kneistradio in Knokke Heist.

      
  •   

 

Benieuwd naar onze programma's?

Radio Bingo is er voor jong & oud. Ontdek al onze programma's.