Radio Bingo

Medewerkers

Lex De Groot

Lex De Groot

Presentator

Al heel zijn leven achtervolgt de muziek Lex De Groot. Het begon als kleine jongen. Toen kreeg hij een cassetterecorder cadeau van zijn ouders. Hij ging zich bezig houden met het opnemen van liedjes op de radio. Later zou hij dit steeds verfijnder gaan doen: hij wilde immers de platen ‘helemaal’ zonder presentaties in de intro en outro. Hij ontdekte de ‘nationale hitparade’ op zondagavond op het toenmalige Hilversum 3. Hier werden de platen volledig gespeeld zonder ‘storing’. Zijn platencollectie was gestart. Hij kreeg de microbe steeds meer en meer te pakken. Het was duidelijk: Lex wou radiodj worden! 

Om te oefenen heeft hij zijn broer mee ingeschakeld. Hij gebruikte een radio/cassetterecorder met microfoon. Via een kabeltje ging het naar de luidspreker die in een andere kamer stond opgesteld. Zijn broer ‘moest’ luisteren en Lex zat in de andere kamer te ‘presenteren’: de Top 30. In een later stadium werd dit steeds verfijnder. Hij maakte in zijn kamer ‘liveradioprogramma’s' door deze op te nemen op een cassette. Zijn apparatuur was ondertussen uitgebreid met een cassettedeck, versterker, mengpaneel... In zijn gemeente was in die tijd, 1984, een vrije radio. Die moest hij van dichtbij eens gezien hebben.

Als trouwe luisteraar van Radio Veronica, toen nog op Hilversum 3 op vrijdag, luisterde hij steeds naar de Top 40 met Lex Harding. Een vast onderdeel was de thuismix en dat wou hij ook proberen. Hij maakte een remix van Michael Sembello’s ‘Maniac’. Hiermee ging hij naar de vrije radio. Omdat ze het zo leuk vonden, vroegen ze hem om een programma te maken op de radio. En zo was zijn radiocarrière gestart. 

Zoveel radiozenders en programma’s verder is hij dan in 2001 begonnen met ‘Liefde enz’.

      
  •   

 

Benieuwd naar onze programma's?

Radio Bingo is er voor jong & oud. Ontdek al onze programma's.